Artikel afbeelding

Op zoek naar een kleinschalig hondenhotel voor kleine hondjes?

Kleinschalige hondenhotels komen steeds meer in opmars.

De tijd dat de hond in de wagen gestopt werd en in het beste geval naar een hondenkennel gebracht werd is stilaan voorbij.

De hedendaagse hondenbaasjes willen dat er goed voor hun huisdier gezorgd wordt terwijl zij op vakantie van hun welverdiende rust genieten. Zodra de vakantie voor de mensen geboekt is gaan ze op zoek naar een hotel voor hun viervoeter. Dat mag best enkele kilometer rijden zijn. Het aanspreken van familie en buren blijkt niet steeds in dank afgenomen te worden en een wederdienst is niet altijd mogelijk.

In de wetenschap dat hun huisdier niet in een hok terecht komt waar het lijdzaam de tijd doorbrengt tot hij opnieuw afgehaald word gaan de mensen zoeken naar alternatieven.

Die zijn er met hondenhotels en hondenpensions volop. Het is alleen zoeken naar de juiste match voor elk formaat van huisdier. Er bestaan gespecialiseerde hotels die alleen grote of kleine honden opvangen, evenals hotels die alle dieren een plaats kunnen geven gaande van honden, katten, paarden, reptielen en vogels.

Afhankelijk van de regio komt je hond dan terecht in een bosrijke en rustige omgeving of te midden van de stad. De keuze is vrij.

Op May 18, 2018