Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen

Artikel afbeelding

Op zoek naar een kleinschalig hondenhotel voor kleine hondjes?

Kleinschalige hondenhotels komen steeds meer in opmars.

De tijd dat de hond in de wagen gestopt werd en in het beste geval naar een hondenkennel gebracht werd is stilaan voorbij.

De hedendaagse hondenbaasjes willen dat er goed voor hun huisdier gezorgd wordt terwijl zij op vakantie van hun welverdiende rust genieten. Zodra de vakantie voor de mensen geboekt is gaan ze op zoek naar een hotel voor hun viervoeter. Dat mag best enkele kilometer rijden zijn. Het aanspreken van familie en buren blijkt niet steeds in dank afgenomen te worden en een wederdienst is niet altijd mogelijk.

In de wetenschap dat hun huisdier niet in een hok terecht komt waar het lijdzaam de tijd doorbrengt tot hij opnieuw afgehaald word gaan de mensen zoeken naar alternatieven.

Die zijn er met hondenhotels en hondenpensions volop. Het is alleen zoeken naar de juiste match voor elk formaat van huisdier. Er bestaan gespecialiseerde hotels die alleen grote of kleine honden opvangen, evenals hotels die alle dieren een plaats kunnen geven gaande van honden, katten, paarden, reptielen en vogels.

Afhankelijk van de regio komt je hond dan terecht in een bosrijke en rustige omgeving of te midden van de stad. De keuze is vrij.

Op May 18, 2018


Auteur afbeelding
Over Nancy Lauwens

Na enkele weken verlof voor de nieuwe puppy groeide het idee om honden op te vangen van mensen die op vakantie gaan. Met een ruime ervaring van 30 jaar als hondeneigenaar van achtereenvolgens een Poedel, Whippet, Teckel, Border Collie en al 5 Saluki’s heeft de auteur een grote bagage aan kennis van honden. Ook zij heeft vroeger haar honden uit noodzaak naar de grote kennels gebracht wanneer zij op vakantie vertrok. Met betraande ogen en een enorm schuldgevoel werden de honden op een plaats achtergelaten waar het niet perfect was, er waren destijds geen alternatieven. Door zelf het initiatief te nemen om een kleinschalig hondenhotel op te starten weet ze nu dat het anders en beter kan. Het is een vakantieverblijf waar de hondjes heel graag terugkomen en waarvan de baasjes een goed gevoel hebben. Dat geeft haar de grootste voldoening.

Ingediend door Hondenhotel de Blije Bobbie

Wezelsbaantje 29 B, Herselt